x Fagyik x
Név: Gyümölcsös fagylaltkehely
Kategória: Fagylaltok
Hozzávalók:
300g málna
2 szelet anaász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr Elkészítés: Olvasszuk fel a málnát
(ha éppen nem frissen szedett).Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra
,keverjük össze
a málnalikőrrel és hűtsük le.
A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le.
A fagylaltot 1órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál
részében engedjük fel.A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá,
töltsük a kinyomózsákba,és a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk
szét a poharakba,és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel,
vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt
gyümölccsel díszitsük.
Tanácsok: Mi illik hozzá?
Piskóta,édes ostyák vagy apró sütemény.
Javaslat:
Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel,málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel
együtt rakjuk egy tálcára,hagyjuk állni szobahőméréskleten,és időnként
rázogassuk meg.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 501 kcal
áhh: $$♥ nagyon nyamiik. = $$ ♥